
Zoetzure courgettes met munt
Omschrijving
Onder andere erg lekker op een boterham met kaas, maar ook lekker bij sla.
Voor 3 potten zoetzure courgettes van 1/3 liter. De potten moeten deksels hebben die niet gaan roesten.
Ingrediënten
- 600 gram courgettes
- 300 ml azijn
- 200 gram suiker
- 0,5 theelepel kurkuma (= koenjit)
- 0,5 theelepel zout
- 1 ui of 3 bosuien
- 1 theelepel mosterdzaad (rond)
- 1 theelepel franse mosterd
- 12 gram verse muntblaadjes
- eventueel 7 takjes verse selderijblaadjes
Bereiding
- Zie 'Potten vullen met chutney, zoet/zure producten of jam'.
- Meng de suiker, kurkuma en zout in een pan
- Voeg de azijn toe
- Zet de pan op het vuur
- Snijd de courgettes ongeschild en de uien in dunne plakjes.
- Voeg ze toe aan het azijn mengsel
- Voeg mosterdzaad en de franse mosterd toe
- Laat dit mengsel 15 minuten koken
- Voeg aan het einde van de kooktijd de muntblaadjes en eventueel de selderijblaadjes toe
- Vul de potten
Zoet/zure courgettes zijn zeker 1 jaar houdbaar.