Curry pompoen (vegetarisch)

Ingrediënten

  • 140 gram ongekookte rijst of 250 g gekookte kikkererwten

  • 150 gram ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes
  • kerriepoeder, naar smaak mild tot scherp (of 1 eetlepel groene currypasta)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblok
  • koriander of de blaadjes van 3 takjes peterselie

Bereiden

  • Kook de rijst of warm de kikkererwten op
  • Fruit ui en paprika in 2-3 eetlepels olijfolie.
  • Doe de pompoen erbij en fruit die mee.
  • Kruid alles met kerriepoeder of groene curry.
  • Voeg de kokosmelk en het groentebouillonblok toe en laat het gerecht op laag vuur in 20 minuten gaar worden.
  • Roer de rijst of kikkererwten door het curry mengsel.

    Strooi voor het serveren peterselie of koriander over de curry.