Pompoen lasagne

Geschikte pompoenen voor lasagne zijn:
- Gele reus / gele centenaar
Hokkaïdo, Uchiki Kuri
Butternut

Ingrediënten:

  • 500 gram pompoen (verwijder pitten, draden en schil)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram ongekruid rundergehakt
  • 1 gehakte ui (100 gram)
  • 5 dl bechamelsaus (pakje met 5 dl melk)
  • 100 gram mozzarella kaas
  • 1 klontje boter
  • 200 gram verse lasagne bladen

Pompoen lasagne

Bereidingswijze:

  • Zet de oven aan op 180 °C (hete lucht) - 200 °C (electrische oven).
  • Kook pompoen in water met een beetje zout in 10 minuten gaar.
  • Stamp de pompoen tot puree met een aardappelstamper.
  • Bak in een grote pan in olijfolie het gehakt en de ui.
  • Bereid de bechamelsaus.
  • Voeg de bechamelsaus en pompoenpuree toe aan het gehakt/ui mengsel.
  • Breng in een ingevette ovenschaal afwisselend een laagje pompoenmengsel en lasagnebladen.
  • Voeg in het midden de mozzarella kaas toe.
  • Eindig met een laagje pompoenmengsel.
  • Bak 30 minuten in de oven.