
Pompoen lasagne
Geschikte pompoenen voor lasagne zijn:
- Gele reus / gele centenaar
- Hokkaïdo, Uchiki Kuri
- Butternut
Ingrediënten:
- 500 gram pompoen (verwijder pitten, draden en schil)
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram ongekruid rundergehakt
- 1 gehakte ui (100 gram)
- 5 dl bechamelsaus (pakje met 5 dl melk)
- 100 gram mozzarella kaas
- 1 klontje boter
- 200 gram verse lasagne bladen
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 180 °C (hete lucht) - 200 °C (electrische oven).
- Kook pompoen in water met een beetje zout in 10 minuten gaar.
- Stamp de pompoen tot puree met een aardappelstamper.
- Bak in een grote pan in olijfolie het gehakt en de ui.
- Bereid de bechamelsaus.
- Voeg de bechamelsaus en pompoenpuree toe aan het gehakt/ui mengsel.
- Breng in een ingevette ovenschaal afwisselend een laagje pompoenmengsel en lasagnebladen.
- Voeg in het midden de mozzarella kaas toe.
- Eindig met een laagje pompoenmengsel.
- Bak 30 minuten in de oven.