PompoenchutneyChutney pompoen

Voor 8 potjes pompoenchutney van 0,2 liter. De potjes moeten deksels hebben die niet gaan roesten

Ingrediënten

1 kilogram geschilde pompoen
100 gram gewassen rozijnen
0,5 liter blanke azijn
400 gram suiker
3 teentjes knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels gemberpuree
2 eetlepels zout

Bereidingswijze

  • Snijd de pompoen in blokjes van 1 centimeter.
  • Bestrooi deze blokjes met twee eetlepels zout en laat deze gedurende een uur uitlekken in een vergiet. Tussendoor een keer omscheppen.
  • De pompoenstukjes vervolgens goed afspoelen.
  • Meng de suiker, knoflook, kerrie, gember en azijn en breng aan de kook.
  • Voeg de pompoen en rozijnen toe en laat alles ongeveer 20 minuten goed doorkoken zonder deksel.
  • Roer regelmatig ter voorkoming van aanbranden

Laat de chutney enkele weken staan voordat deze gegeten wordt.