Chutney pompoen
Voor 8 potjes pompoenchutney van 0,2 liter. De potjes moeten deksels hebben die niet gaan roesten
Ingrediënten
1 kilogram geschilde pompoen
100 gram gewassen rozijnen
0,5 liter blanke azijn
400 gram suiker
3 teentjes knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels gemberpuree
2 eetlepels zout
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in blokjes van 1 centimeter.
- Bestrooi deze blokjes met twee eetlepels zout en laat deze gedurende een uur uitlekken in een vergiet. Tussendoor een keer omscheppen.
- De pompoenstukjes vervolgens goed afspoelen.
- Meng de suiker, knoflook, kerrie, gember en azijn en breng aan de kook.
- Voeg de pompoen en rozijnen toe en laat alles ongeveer 20 minuten goed doorkoken zonder deksel.
- Roer regelmatig ter voorkoming van aanbranden
Laat de chutney enkele weken staan voordat deze gegeten wordt.