
Zoetzure courgettes met paprika
Omschrijving
Voor 5 tot 6 potten zoetzure courgettes van 1/3 liter. De potten moeten deksels hebben die niet gaan roesten.
Ingrediënten
- 1 kg courgettes
- 300 gram uien
- 1 rode paprika
- 3 afgestreken eetlepels zout
- 5 dl ijskoud water
- 5 dl azijn
- 250 gr suiker
- 1 theelepel dille
- 2 volle eetlepels kurkuma (= koenjit)
- 1 eetlepel mosterdzaad
Voorbereiding
- Snij de courgettes in plakjes, snipper de ui en paprika.
- Doe de groenten met het zout en het water in een kom en zet deze minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
- Giet het mengsel af en voeg azijn, suiker, dille, kurkuma en mosterdzaad toe
- Breng het mengsel aan de kook en laat dit op een laag vuur 2 minuten doorkoken.
- Zie 'Potten vullen met chutney, zoet/zure producten of jam'.
- Vul de potjes met het courgette mengsel.
- Na een week zijn ze klaar om te eten.
Zoet/zure courgettes zijn zeker 1 jaar houdbaar.