
Pompoensoep met winterwortel
Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
- Gele centenaar (gele reus)
- Hokkaïdo, Uchiki Kuri
- Butternut
- Golden Hubbard en Green Hubbard
Ingrediënten:
- 1 pompoen (verwijder pitten en draden)
- 1 of 2 winterwortelen
- 1 paprika
- 1 flinke ui
- 2 (groente)bouillonblokjes
- 1 theelepel gehakte knoflook (merk Go-Tan)
- 0,5 tot 0,75 liter water
- peterselie
- kerriepoeder
- peper
- zout
Bereidingswijze:
- De pompoen eventueel schillen (hoeft niet) en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Snij de rest van de groente in kleine stukjes.
- Zet de 1 t/m 6 in een pan met een halve liter water op en laat 30 minuten koken.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de verdere kruiden toe.
- Als de soep te dik is, kan deze verdund worden met water.