Oosterse pompoensoep

Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
Hokkaïdo, Uchiki Kuri (zie: snijden van pompoen)
Butternut

Ingrediënten:

  • 1,5 kg pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper of 1 theelepel sambal
  • theelepel gehakte gember (merk Go-Tan)
  • eetlepel limoensap
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1l groentenbouillon (van tablet)
  • 200 ml kokosmelk
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

  • Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de ui in blokjes.
  • Snijd de rode peper in stukken en doe die in een 'thee-ei' of voeg de sambal toe.
  • Doe alle ingrediënten in een pan, kook de soep 20 tot 25 minuten.
  • Verwijder het thee-ei.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met extra zout en peper.
  • Soep die over is kan de volgende dagen prima opgegeten worden. Waarschijnlijk smaakt de soep een dag later nog lekkerder!

Variatietip: vervang de pompoen door 1 kg wortelen