
Oosterse pompoensoep
Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
- Hokkaïdo, Uchiki Kuri (zie: snijden van pompoen)
- Butternut
Ingrediënten:
- 1,5 kg pompoen
- 1 grote ui
- 1 rode peper of 1 theelepel sambal
- theelepel gehakte gember (merk Go-Tan)
- eetlepel limoensap
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1l groentenbouillon (van tablet)
- 200 ml kokosmelk
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ui in blokjes.
- Snijd de rode peper in stukken en doe die in een 'thee-ei' of voeg de sambal toe.
- Doe alle ingrediënten in een pan, kook de soep 20 tot 25 minuten.
- Verwijder het thee-ei.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met extra zout en peper.
- Soep die over is kan de volgende dagen prima opgegeten worden. Waarschijnlijk smaakt de soep een dag later nog lekkerder!
Variatietip: vervang de pompoen door 1 kg wortelen