Pompoensoep met courgette

Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
Gele centenaar (gele reus)
Hokkaïdo, Uchiki Kuri
Butternut
Golden Hubbard en Green Hubbard

Ingrediënten:

  1. 25 gram boter
  2. 400 gram ui
  3. 1 kg pompoen (verwijder pitten, draden en schil)
  4. 1 courgette
  5. 1 theelepel gehakte gember (merk Go-Tan)
  6. 2 theelepels kerriepoeder
  7. 1 liter (groente)bouillon
  8. peper
  9. zout
  10. 4 eetlepels fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

  • Bak 1 t/m 4 drie minuten in een soeppan.
  • Bak 5 + 6 een minuut mee.
  • Bouillon toevoegen.
  • 20 minuten koken.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg peper, zout en koriander toe.