
Pompoensoep met courgette
Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
- Gele centenaar (gele reus)
- Hokkaïdo, Uchiki Kuri
- Butternut
- Golden Hubbard en Green Hubbard
Ingrediënten:
- 25 gram boter
- 400 gram ui
- 1 kg pompoen (verwijder pitten, draden en schil)
- 1 courgette
- 1 theelepel gehakte gember (merk Go-Tan)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 liter (groente)bouillon
- peper
- zout
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
Bereidingswijze:
- Bak 1 t/m 4 drie minuten in een soeppan.
- Bak 5 + 6 een minuut mee.
- Bouillon toevoegen.
- 20 minuten koken.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg peper, zout en koriander toe.