
Courgette cake met koekkruiden en kardemom
Courgette cake voor een cakevorm van 27 bij 10 cm
Ingrediënten:
- 250 g courgette, geraspt
- 70 gram boter of margarine
- 200 gram bruine basterd suiker (zoals op foto)
of witte fijne kristal suiker - 4 eieren maat M of 3 eieren maat L
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 0.5 theelepel kardemom
- 200 g cakemeel
- een snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de electrische oven voor op 175 °C (met onder en bovenwarmte).
- Vet de cakevorm in en bestuif deze met cakemeel.
- Meng in een kom boter of margarine, suiker, koekkruiden, kardemom, eieren en zout, mix dit op de hoogste stand in 5 minuten tot een gladde massa.
- Voeg dan de cakemeel toe en spatel goed door elkaar, voeg daarna de courgetterasp toe.
- Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer een uur mooi gaar.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en keer de hete vorm voorzichtig om.
- Laat de courgettecake afkoelen voordat er plakken van gesneden worden. Zelf vind ik de cake lauw ook erg lekker.
Advies:
Eet de cake binnen 5 dagen op, daarna ontstaan er draden in de cake en ziet deze er minder lekker uit.
Invriezen van een deel van de cake is natuurlijk ook mogelijk.