Courgette cake met koekkruiden en kardemom

Courgette cake voor een cakevorm van 27 bij 10 cm

Courgette cake met koekkruiden en kardemomIngrediënten:

  • 250 g courgette, geraspt
  • 70 gram boter of margarine
  • 200 gram bruine basterd suiker (zoals op foto)
    of witte fijne kristal suiker
  • 4 eieren maat M of 3 eieren maat L
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 0.5 theelepel kardemom
  • 200 g cakemeel
  • een snufje zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de electrische oven voor op 175 °C (met onder en bovenwarmte).
  • Vet de cakevorm in en bestuif deze met cakemeel.
  • Meng in een kom boter of margarine, suiker, koekkruiden, kardemom, eieren en zout, mix dit op de hoogste stand in 5 minuten tot een gladde massa.
  • Voeg dan de cakemeel toe en spatel goed door elkaar, voeg daarna de courgetterasp toe.
  • Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer een uur mooi gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en keer de hete vorm voorzichtig om.
  • Laat de courgettecake afkoelen voordat er plakken van gesneden worden. Zelf vind ik de cake lauw ook erg lekker.

Advies:
Eet de cake binnen 5 dagen op, daarna ontstaan er draden in de cake en ziet deze er minder lekker uit.
Invriezen van een deel van de cake is natuurlijk ook mogelijk.