
Courgette cake
Courgette cake voor een cakevorm van 27 bij 10 cm
Ingrediënten:
- 200 g bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- een snufje zout
- 85 g margarine of boter
- 170 g suiker
- 4 eieren maat M of 3 eieren maat L
- 250 g courgette, geraspt
Bereidingswijze:
- Verwarm de electrische oven voor op 175 °C (met onder en bovenwarmte).
- Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.
- Meng in een kom bloem, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en zout.
- Meng in een andere kom de margarine of boter, suiker en eieren. Mix dit op de hoogste stand in 5 minuten tot een gladde massa.
- Voeg het bloemmengsel toe.
- Voeg de courgetterasp toe en meng nu alle ingrediënten goed door elkaar.
- Schep het geheel in cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer een uur mooi gaar.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en keer de hete vorm voorzichtig om.
- Laat de courgettecake eerst helemaal afkoelen alvorens er plakken van te snijden en deze te serveren.
- Deze cake, of beter koek, is vaster van structuur dan een traditionele cake.
Advies:
Eet de cake binnen 5 dagen op, daarna ontstaan er draden in de cake en ziet deze er minder lekker uit.
Invriezen van een deel van de cake is natuurlijk ook mogelijk.