Courgette cake

Courgette cake voor een cakevorm van 27 bij 10 cm

Ingrediënten:

  • 200 g bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • een snufje zout
  • 85 g margarine of boter
  • 170 g suiker
  • 4 eieren maat M of 3 eieren maat L
  • 250 g courgette, geraspt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de electrische oven voor op 175 °C (met onder en bovenwarmte).
  • Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.
  • Meng in een kom bloem, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en zout.
  • Meng in een andere kom de margarine of boter, suiker en eieren. Mix dit op de hoogste stand in 5 minuten tot een gladde massa.
  • Voeg het bloemmengsel toe.
  • Voeg de courgetterasp toe en meng nu alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Schep het geheel in cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer een uur mooi gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en keer de hete vorm voorzichtig om.
  • Laat de courgettecake eerst helemaal afkoelen alvorens er plakken van te snijden en deze te serveren.
  • Deze cake, of beter koek, is vaster van structuur dan een traditionele cake.

  • Advies:
    Eet de cake binnen 5 dagen op, daarna ontstaan er draden in de cake en ziet deze er minder lekker uit.
    Invriezen van een deel van de cake is natuurlijk ook mogelijk.