Pompoensoep met winterwortel

Geschikte pompoenen voor deze soep zijn:
Gele centenaar (gele reus)
Hokkaïdo, Uchiki Kuri
Butternut
Golden Hubbard en Green Hubbard

Ingrediënten:

  1. 1 pompoen (verwijder pitten en draden)
  2. 1 of 2 winterwortelen
  3. 1 paprika
  4. 1 flinke ui
  5. 2 (groente)bouillonblokjes
  6. 1 theelepel gehakte knoflook (merk Go-Tan)
  7. 0,5 tot 0,75 liter water
  8. peterselie
  9. kerriepoeder
  10. peper
  11. zout

Bereidingswijze:

  • De pompoen eventueel schillen (hoeft niet) en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Snij de rest van de groente in kleine stukjes.
  • Zet de 1 t/m 6 in een pan met een halve liter water op en laat 30 minuten koken.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de verdere kruiden toe.
  • Als de soep te dik is, kan deze verdund worden met water.